Jag vill lägga till autogiro manuellt

Ändrad den Tue, 12 Dec 2023 vid 01:34 PM

För att göra en manuell ansökan för autogiro finns det två alternativ. Alternativ 1 är en manuell ansökan digitalt och alternativ två är en autogiroblankett som postas in.

Alternativ 1:

För att göra en manuell ansökan digitalt går du till "Profil" som finns uppe i högra hörnet i inloggat läge.

När du hamnat på din profil har du en meny längs vänster sida, i denna meny klickar du på "Inställningar".

Efter du klickat på inställningar kommer du till de generella inställningarna, på toppen av sidan hittar du en flik som heter "Aviserings- & betalningsmetod". Klicka på den.

Ser du vilka objekt som du har i din eller dina föreningar. Det kan exempelvis vara din lägenhet, garage eller parkeringsplats. Viktigt är att om det är du som ska stå på autogirot behöver checkboxen "Jag är betalningsansvarig för framtida avier" vara markerad för de objekt som du ska betala för.

Efter det väljer du alternativet Autogiro längre ned på sidan. Ser du ingen vänligen kolla att checkboxen i steget ovan är icheckad.

Här presenteras du nu med en meny som du klickar på, när du klickat på den kommer det upp en lista med olika banker. Längst ned i listan hittar du alternativet "Fyll i kontouppgifter manuellt", markera det alternativet och klicka på fortsätt.

Nu skriver du i vilken bank du har, clearingnummer till banken och vilket konto som du vill ha autogirot kopplat till. Efter det klickar du på signera med mobilt bankid. Öppna ditt mobila BankID, kontrollera att du angett rätt uppgifter och godkänn sedan.

Nu skickar vi dessa uppgifter till bankgirocentralen för att få ett godkänt autogiromedgivande.

OBSERVERA att vi har inte möjlighet att ändra de avier som redan skickats till dig. Dem kommer du att behöva betala som vanligt. Det är först när ny avisering för nästa kvartal som det nya betalsättet börjar fungera.

Alternativ 2:

Skriv ut en autogiroblankett, fyll i den och posta in den till oss.

Autogiroblanketten hittar ni på bankgirocentralens hemsida eller om ni klickar här.

Eller besöker Bankgirots hemsida för autogiro. https://www.bankgirot.se/tjanster/autogiro/Autogiro/

För betalningsmottagare skriver ni i

Namn: ABRF Group AB

Fullständig adress: Kungsgatan 71, 112 27 Stockholm
Organisationsnummer: 559002-8832
Bankgironummer: Behövs ej

Fyll sedan i dina egna uppgifter, lägg autogiroblanketten i ett brev och posta den till oss på:

Kungsgatan 71,

112 27 Stockholm